Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Electronic Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-05-2006, 08:13 AM
00nothing 00nothing is offline
New Guy
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 25
Default not firing

posting this for someone from my field he jsut got a brand new pilot and it will not fire at all the sear is trying to trip but it just wont release the stryker

my first answer was to start screwing with it and mod away but unfortunatly he is a kid and his father wants nothing to do with any mods he feels that he should not have to fix something to make a brand new gun work and i agree with him

In this case also the customer service has been less than stellar the guy who runs our field has left msgs and has yet to receive a response from customer service addressing the problem

any thoughts or fixes that do not require any changes to the guns stock parts
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2006, 09:33 AM
Halucin8's Avatar
Halucin8 Halucin8 is offline
Halucin8ns
 
Join Date: May 2006
Location: North Carolina
Posts: 453
Default Re: not firing

did he install the 9.6 rechargeable battery in the marker and charge it for 6-8 hours? A standard 9 volt will not work. The only time my pilot acts like what your talking aout is when the battery is low
__________________
Dragun T-1-clamping feedneck,Torp hpr,Micro-Rock LPR.
Pilot ACS-Low-Blow bolt,cocker feedneck,T-1 Hpr, turbo valve,polished
DragunFly-T-1 LPR,T-1 HPR
Dragunfire-TES Hpr,Polished
Rebel-Half-backed(by me)
E99
Xraider
Black LCD Fasta
Feedback
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2006, 10:44 AM
JMotioN's Avatar
JMotioN JMotioN is offline
Divinity II Georgia
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 221
Default Re: not firing

id call kingman yourself too. try the battery like he said
__________________
Smart Parts Ion
CP Roller Trigger
CP TwistLock Feedneck
CP No Friction ASA
Shocktech Mini-Drop
QEV
Egg 2 with Speedfeed
47/3000 HPA Crossfire
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2006, 11:56 AM
MVS1's Avatar
MVS1 MVS1 is offline
Finally!!!
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hochspeyer Germany
Posts: 1,229
Default Re: not firing

With no airtank attached to the marker will it cock and fire???
Reply With Quote
  #5  
Old 11-06-2006, 06:21 AM
00nothing 00nothing is offline
New Guy
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 25
Default Re: not firing

no air or not it will not release the stryker


yes it was given a full charge and he is only using the battery that came with it
Reply With Quote
  #6  
Old 11-06-2006, 03:01 PM
nbishop66's Avatar
nbishop66 nbishop66 is offline
Unofficial member of the Old Farts Club... 40 going on 15
 
Join Date: Jan 2006
Location: South Eastern, MA
Posts: 195
Default Re: not firing

Try pulling out the bolt and striker. This will relieve the tension between the striker and the sear and see if the solenoid will cycle without any pressure applied on it. If it won't then then I'd say it might be a problem with the electronics(solenoid, capacitor...). Also if you pull the grip frame off and try to fire it, this would be the same.
__________________
Norm
http://spyderpaintball.hopto.org (work in progress)
2 - up'd 05 Pilot ACSs - Sold
2 - IONs - 360 QEV, Egg II, Redz Clamping Feedneck, TechT L7,ND Detents. Freak w/ All American Front

Feedback: http://www.spyder.tv/forums/showthread.php?t=5606
Reply With Quote
  #7  
Old 11-06-2006, 03:51 PM
Hob Hayward's Avatar
Hob Hayward Hob Hayward is offline
not a nublet, sheesh.
 
Join Date: Feb 2006
Location: MA
Posts: 2,848
Default Re: not firing

Try putting a dime behind the solenoid(or noid for short), that reduces the distance that the piston will need to travel to trip the sear, and it might work. Also make sure the battery is fully charged.
__________________
05 Imagine
Palmer stabilizer
Maddman Rocket valve
Trinity Front block
IPS Sunbear Bolt
Dark Horizon titanium striker

Green/silver VSC CCI Phantom

Red/Black PMR SE
Reply With Quote
  #8  
Old 11-13-2006, 10:47 AM
Chief7991 Chief7991 is offline
New Guy
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3
Default Re: not firing

Try removing the grips and reseat the jumper on the board, and see if that does the trick.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-07-2006, 05:49 PM
andyahunt andyahunt is offline
New Guy
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Default Re: not firing

i had the same exact problem, tell him to loosen up the screws on the grip
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 12:50 AM.