Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Discontinued Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 01-08-2006, 05:35 PM
aodsnyper's Avatar
aodsnyper aodsnyper is offline
Hawkeye Luv
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ankeny, IA
Posts: 364
Default Re: more T-board issues...

that's kind of what i've been thinking.

but then why does the stock board work and not the T-board. i can crank on the stock board all day and cap it out w/out it double firing once. it worked with my Classic and my BLM. it's just the T-board where i have issues and that doesn't make sense.

i need to switch my frame to my Classic and see what happens. won't be tonight though. i'll keep you posted.

thx for all the input,
justin
__________________
Owner of the "2005 Spyder of the Year"
Team Website: www.actofdefiance.org


Misc. SALE - Cocker parts, Ion spares, Spyder barrels, Stingray & more!
Reply With Quote
  #12  
Old 01-08-2006, 07:12 PM
adrianm1188's Avatar
adrianm1188 adrianm1188 is offline
sHaDyOneDeath
 
Join Date: Jan 2006
Location: Los Angeles
Posts: 218
Default Re: more T-board issues...

Didnt read the stock board part... Hmm. I've never tried my stock board on my BLM. I think i might do that.

If the stock board works, then its definetly the settings on the T-Board.
Try Lowering your Dwell and raise your Debounce.

*Anyone else, feel free to correct me on the settings thing. *cough* Dragon
__________________
CCM ss25 1 2

Custom BLM 1 2

My FeedBack
Reply With Quote
  #13  
Old 01-08-2006, 08:20 PM
aodsnyper's Avatar
aodsnyper aodsnyper is offline
Hawkeye Luv
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ankeny, IA
Posts: 364
Default Re: more T-board issues...

if i go with a lower dwell than 5, (w/o air) you can hear the sear wanting to "double fire". it has a weak sound to it. all my testing is using a fully charged Java 9.6. and a debounce of 15+ i think should be high enough to extinguish a bounce issue. but the occasional double firing still occured.

i think i'm going to get a little wild with the sandpaper and dremel this week. i might take a little more off the frame and maybe notch out the BLM so the frame actually sits in the receiver. i don't know yet.

justin
__________________
Owner of the "2005 Spyder of the Year"
Team Website: www.actofdefiance.org


Misc. SALE - Cocker parts, Ion spares, Spyder barrels, Stingray & more!
Reply With Quote
  #14  
Old 01-08-2006, 08:36 PM
adrianm1188's Avatar
adrianm1188 adrianm1188 is offline
sHaDyOneDeath
 
Join Date: Jan 2006
Location: Los Angeles
Posts: 218
Default Re: more T-board issues...

Talk to Damon before you start cutting/grinding.

Maybe the capacitator is weak. Not giving enough energy to the solenoid
__________________
CCM ss25 1 2

Custom BLM 1 2

My FeedBack
Reply With Quote
  #15  
Old 01-08-2006, 08:57 PM
aodsnyper's Avatar
aodsnyper aodsnyper is offline
Hawkeye Luv
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ankeny, IA
Posts: 364
Default Re: more T-board issues...

one might think that, but it's only when i change the settings. i think the cap. is still good. if it's default, it's fine...


okay, how about i explain it like this:

default settings; sounds great (no air). everything sounds solid, not missing a beat.

go into setup (put in factory "default" settings); sounds different than actuall "defualt".

does that make sense..? they don't sound the same, when in actuality, they should be no different at all?

i have 3 BLM bodies, so i figure i could test on one of them. i got one for free in a trade, it's pretty "modified", looks wise. looks like poop, but it should serve as a test dummy.

justin
__________________
Owner of the "2005 Spyder of the Year"
Team Website: www.actofdefiance.org


Misc. SALE - Cocker parts, Ion spares, Spyder barrels, Stingray & more!

Last edited by aodsnyper : 01-08-2006 at 09:15 PM.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-10-2006, 03:37 PM
aodsnyper's Avatar
aodsnyper aodsnyper is offline
Hawkeye Luv
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ankeny, IA
Posts: 364
Default Re: more T-board issues...

well, i've gotten close. i've got a dwell of 5 and a debounce of 25 and things seem to be going okay. i've only dry fired, no balls yet. i don't want to have to clean this thing if it doesn't work out ya know. i haven't done any sanding/dremmeling either. think i'm going to do just a bit though... because every so often, at high rates of fire, i still have the occasional "not fully cocking" issue. but with a ball, this might go away.

i was also wondering, if i have my debounce up to 25, is that going to affect my firing rate? if not, i'd almost go to 50 or so and just leave it.

thx,
justin
__________________
Owner of the "2005 Spyder of the Year"
Team Website: www.actofdefiance.org


Misc. SALE - Cocker parts, Ion spares, Spyder barrels, Stingray & more!
Reply With Quote
  #17  
Old 01-10-2006, 08:29 PM
adrianm1188's Avatar
adrianm1188 adrianm1188 is offline
sHaDyOneDeath
 
Join Date: Jan 2006
Location: Los Angeles
Posts: 218
Default Re: more T-board issues...

100ms = 10bps. <-- otters site

T-Board Tutorial
__________________
CCM ss25 1 2

Custom BLM 1 2

My FeedBack
Reply With Quote
  #18  
Old 01-10-2006, 08:42 PM
aodsnyper's Avatar
aodsnyper aodsnyper is offline
Hawkeye Luv
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ankeny, IA
Posts: 364
Default Re: more T-board issues...

great! thx again adrian...

so then 50ms = 20bps, right. and then 75 ms = 15 bps. if so, why wouldn't everyone have it set there? that would cap it at 15 bps. i think i'll do that if that's the case.

in a sense, if a tourny only allowed 15 bps (which most do) either ramping or not... this would automatically have the board set at 15 bps (75 ms debouce), right? regardless or not if i had the ramping chip.

justin
__________________
Owner of the "2005 Spyder of the Year"
Team Website: www.actofdefiance.org


Misc. SALE - Cocker parts, Ion spares, Spyder barrels, Stingray & more!
Reply With Quote
  #19  
Old 01-11-2006, 05:25 PM
aodsnyper's Avatar
aodsnyper aodsnyper is offline
Hawkeye Luv
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ankeny, IA
Posts: 364
Default Re: more T-board issues...

so i just installed the Ramping chip becuase we get to use PSP to 15bps in this next tourny. i'm a little confused on how to get this setup correctly.

i know how to do "Setup 1", but it's the crossover to "Setup 2" that i can't quite figure out. do i need to shut off the frame after completing "Setup 1" and then go in to "Setup 2?" the manual reads a little funny and i can't get my frame to act the same way the manual says to do it.

any help is appreciated as always.

thx,
justin
__________________
Owner of the "2005 Spyder of the Year"
Team Website: www.actofdefiance.org


Misc. SALE - Cocker parts, Ion spares, Spyder barrels, Stingray & more!
Reply With Quote
  #20  
Old 01-11-2006, 05:34 PM
covert24 covert24 is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 684
Default Re: more T-board issues...

yup had the same exact problem. just explian ur problem a little better.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 09:18 PM.