Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Shop Talk - Reviews - Polls > Shop Talk > Air Systems
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-11-2006, 07:43 PM
badoingle's Avatar
badoingle badoingle is offline
That One Lurker Guy
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 42
Default noobtastic hpa question

for filling HPA tanks do I just need to fill it to that PSI? or does the CI have anything to do with it ( I know its cubic inches on the tank size) so like I have a 45/3000 I just fill to 3000 right? thanks for answers and sorry for the stupid question.... I should be shot for asking such a stupid question...
__________________
***Rodeo Owners Club***

stock Spyder Rodeo (my backup/loaner)

stock Pilot ACS
Revvy hopper
14" empire barrel kit
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-2006, 07:55 PM
Hossy's Avatar
Hossy Hossy is offline
Has Been
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 3,401
Default Re: noobtastic hpa question

at usual fields, they have a 3k fill station and a 4.5 k fill station, theyll fill it up right as long as you go to the 3k fill station ur fine

ci is just the size
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-2006, 08:54 PM
ooglieboogliebob ooglieboogliebob is offline
Marine Corps.
 
Join Date: Dec 2005
Location: Pasadena, MD
Posts: 2,565
Default Re: noobtastic hpa question

well i suppose your talking about a scuba tank .. since most people don't have enough money for a compressor ...

Once you hook up the tank to the scuba you'll stop hearing the hissing sound of the airflow after it has reached equilibrium... or both the scuba and tank have reached the same PSI

Then you just disconnect it and your done ... make the scuba isn't filled about what the tank is rated ... IE: 3000psi, 4500psi ...
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2006, 11:31 AM
badoingle's Avatar
badoingle badoingle is offline
That One Lurker Guy
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 42
Default Re: noobtastic hpa question

okay, I know some people(family) that work at an auto body shop that does stuff with semis and such so they'll have big enough air compressors so that is why I asked that question
__________________
***Rodeo Owners Club***

stock Spyder Rodeo (my backup/loaner)

stock Pilot ACS
Revvy hopper
14" empire barrel kit
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2006, 01:14 PM
thechubbss12's Avatar
thechubbss12 thechubbss12 is offline
Indian
 
Join Date: Dec 2005
Location: Moore, Oklahoma
Posts: 1,506
Default Re: noobtastic hpa question

I dunno the only things on Big rigs that use that kind of compression is the Hydrolics and breaks....

Yea just fill to 3000 if you can.
__________________
OKC Yayo

http://www.spyder.tv/forums/showthread.php?t=1831 <-FEEDBACK

Quote:
Originally Posted by vwjimmy
Props to thechubbss12......
the appraisal pimp!!!!
http://www.splatsavers.homestead.com/products.html <- buy these headbands!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 06:38 PM.