Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > General Spyder Discussion > General Spyder Forum
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-07-2006, 06:20 PM
Alex228's Avatar
Alex228 Alex228 is offline
The Peruvian Pulveriser
 
Join Date: Feb 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 86
Default Spyder leak problem

yesterday I finally got around to making the va holes and valve hole larger. The va went very easy but I had some problems with the valve. After drilling the valve, there were some burs in the top, so i tried sanding it with 1000 grit sandpaper, After about 30 minutes of sanding i tried putting the valve in and it scratched some of the inside body, very little mind you. SO i took it out and kept sanding until it went in smooth, accidentally i sanded a bit of the top finish from the valve, but since its 1000 grit, it didnt really damage the piece. Anyways i put it back in and reassembled everything.

Oh also I just received my 32 degress kit and i put the weak valve spring in, only problem was that the thing end of the spring didn't stay on the cup seal, like the stock one comes out but u have to pull it out, this one just falls out. But when i put the 32* spring i had to balance the marker a bit so it wouldnt fall out when i put the pieces back in. I gassed the marker up and turned on the on/off.
As soon as I did that it sounded like it was leaking, I couldnt really tell from where but it sounded like the barrel, or maybe it was that little pin thats in the middle of the body, the pin that stops the valve when you put it in. Anyways I got my crap spyder thats thrown in my closet and swapped the valves, It stopped making that sound but I was having recocking problems, I put the stock spring back and it wasnt doing it. I put the weak valve spring back in and heard that the air was coming from that metal piece that holds the valve in place, the one that i mentioned before, so i pushed it in a bit more(by hand). Now i shoot like 20 shots or more, its not a specified number of times, and then all of the sudden eair starts leaking through my barrel.
Any1 have any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-07-2006, 06:28 PM
ad0131065's Avatar
ad0131065 ad0131065 is offline
Spyder Addict
 
Join Date: Dec 2005
Location: Charlotte, North Carolina
Posts: 716
Default Re: Spyder leak problem

....cupseal
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2006, 06:43 PM
Alex228's Avatar
Alex228 Alex228 is offline
The Peruvian Pulveriser
 
Join Date: Feb 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 86
Default Re: Spyder leak problem

i replaced it already. I'll try replacing it again.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2006, 07:31 PM
NB_Hacker_NB NB_Hacker_NB is offline
xXH4Cker
 
Join Date: Jan 2006
Location: Atlanta
Posts: 539
Default Re: Spyder leak problem

Quote:
Originally Posted by Alex228
yesterday I finally got around to making the va holes and valve hole larger. The va went very easy but I had some problems with the valve. After drilling the valve, there were some burs in the top, so i tried sanding it with 1000 grit sandpaper, After about 30 minutes of sanding i tried putting the valve in and it scratched some of the inside body, very little mind you. SO i took it out and kept sanding until it went in smooth, accidentally i sanded a bit of the top finish from the valve, but since its 1000 grit, it didnt really damage the piece. Anyways i put it back in and reassembled everything.

Oh also I just received my 32 degress kit and i put the weak valve spring in, only problem was that the thing end of the spring didn't stay on the cup seal, like the stock one comes out but u have to pull it out, this one just falls out. But when i put the 32* spring i had to balance the marker a bit so it wouldnt fall out when i put the pieces back in. I gassed the marker up and turned on the on/off.
As soon as I did that it sounded like it was leaking, I couldnt really tell from where but it sounded like the barrel, or maybe it was that little pin thats in the middle of the body, the pin that stops the valve when you put it in. Anyways I got my crap spyder thats thrown in my closet and swapped the valves, It stopped making that sound but I was having recocking problems, I put the stock spring back and it wasnt doing it. I put the weak valve spring back in and heard that the air was coming from that metal piece that holds the valve in place, the one that i mentioned before, so i pushed it in a bit more(by hand). Now i shoot like 20 shots or more, its not a specified number of times, and then all of the sudden eair starts leaking through my barrel.
Any1 have any ideas?






I seriously wouldn't drill my valve. Very minor scratches can cause it to mess up and you'd have to buy a new one. Buy a higher flowing valve.
__________________
Quote:
Originally Posted by DRAGON
Paintball is like crack; if you leave, you'll be back -
Reply With Quote
  #5  
Old 04-08-2006, 12:33 AM
Alex228's Avatar
Alex228 Alex228 is offline
The Peruvian Pulveriser
 
Join Date: Feb 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 86
Default Re: Spyder leak problem

I know but i put the stock valve from another spyder and it was still doing it.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-08-2006, 06:14 PM
NitroBall NitroBall is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 36
Default Re: Spyder leak problem

did you screw the cupseal onto the valve pin properly ?

take the valve out , and place the valve pin in.
see if the cupseal's face is flush with the valves body where they meet up.
a small scratch or imperfection from your drilling is enough for a leak.

can you post any pics up ?

does it leak before you cock the gun , or after ?

what strength valve spring are you using ?
as the weak valve spring can cause leaks due to the force of the main spring pushing against the valve pin.
it may stop leaking if you cock the marker.

have you put the small star shaped cupseal guide back in ?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:06 PM.