Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Discontinued Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-01-2011, 04:09 PM
yOGi420 yOGi420 is offline
New Guy
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default EMarker not firing

I have a chrome eMarker grip that is not firing. It will activate the coil set but not when it is attached to the marker and cocked. I was told by the tech at spyder that it is most likely the capacitor. I want to know if there are any good solutions to this problem aside from unsoldering the capacitor and installing a new one. This grip is very much like the one found on the e99 but instead of the dip switches it has a button that lights up 3 different colored lights to indicate the 3 firing modes. It is to be used on my 03 blue xtra. I'm also up for buying a good replacement board if there is one available. (new or used)

Thanks in advance for you help.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-01-2011, 07:00 PM
TheDarkShadow's Avatar
TheDarkShadow TheDarkShadow is offline
add 1,794 posts
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East IN
Posts: 2,775
Default Re: EMarker not firing

there is no really good solution other than replacing it, if you try to shim it with coins you will have miss fires and it will eventually not work at all. you could always just buy a new or used grip frame to replace it
__________________
E-framed Sonix Pro
2009/2010 bone stock sonix
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2011, 07:57 PM
yOGi420 yOGi420 is offline
New Guy
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default Re: EMarker not firing

Ok. I think I will attempt to solder on a new capacitor then. I can tell by closer examining the capacitor that it has expanded meaning its fried. Thanks for your reply and i will post back with how it goes.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-02-2011, 07:28 AM
yOGi420 yOGi420 is offline
New Guy
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default Re: EMarker not firing

Well, I swapped out my capacitor with a new one. Soldered it all up and it seems to now have enough juice to trigger the marker. I still need to air up and test it out.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 03:09 PM.