Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > General Spyder Discussion > Non-Paintball Topics
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-28-2010, 08:31 AM
TheDarkShadow's Avatar
TheDarkShadow TheDarkShadow is offline
add 1,794 posts
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East IN
Posts: 2,775
Default Wireless Router

My mom recently got a wireless router for home (finally) the router works fine on my lap top and my sister's laptop, however we cannot get it to work on the desktop. the belkin setup is terrible for trying to fix the problem yourself. you go through the setup up and when it doesnt work it says call customer service. there is no trouble shooting at all. I've talked to customer service and frankly it sucked. It was awhile ago so I dont remembe the steps I went through.

I'm no computer wiz and with a dialect difference I may have not went throught the steps correctly.

The desktop is XP and hooked up via ethernet cord
My laptop is Windows 7 and my sisters laptop is XP and hooked up via wireless router

any help and suggestions are greatfully appreciated
__________________
E-framed Sonix Pro
2009/2010 bone stock sonix
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2010, 10:27 AM
oldironmudder's Avatar
oldironmudder oldironmudder is offline
EM1 Tech guy
 
Join Date: Oct 2006
Location: Arkansas River Valley (left side)
Posts: 1,817
Default Re: Wireless Router

Follow the steps. When I set our router up, it was stupidly easy. Try unhooking everything, uninstalling everything & doing it again.
__________________
F/S/T:
WTB: WTB List
Feedback: 120+
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2010, 10:49 AM
TheDarkShadow's Avatar
TheDarkShadow TheDarkShadow is offline
add 1,794 posts
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East IN
Posts: 2,775
Default Re: Wireless Router

for the laptops it was very easy aswell but it simply isnt working on the desktop
__________________
E-framed Sonix Pro
2009/2010 bone stock sonix
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2010, 11:05 AM
Lawpass Lawpass is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 115
Default Re: Wireless Router

I hate belkin routers. Were you using a different brand before? Could be your PC isn't trying to get the new IP and DNS info from the router. Simply rebooting the computer may take care of it. You could also try moving the computer's cable to a different port in the router. I had some trouble plugging into a Belkin's uplink port a few years back, for no good reason.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-28-2010, 11:31 AM
TheDarkShadow's Avatar
TheDarkShadow TheDarkShadow is offline
add 1,794 posts
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East IN
Posts: 2,775
Default Re: Wireless Router

we werent using a wireless router at all. we've tried installing it multiple times with different ports and different cables but no luck
__________________
E-framed Sonix Pro
2009/2010 bone stock sonix
Reply With Quote
  #6  
Old 12-28-2010, 01:42 PM
durrell's Avatar
durrell durrell is offline
wat
 
Join Date: Dec 2005
Location: North Carolina
Posts: 3,927
Default Re: Wireless Router

Steps I would try first:

-Unplug the modem and router power, and turn off the desktop
-Wait a minute
-Plug the modem in, wait 30 seconds or so for it to stabilize
-Plug the router in, wait 30 seconds or so for it to stabilize
-Power on the desktop

If that doesn't work, let me know.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-28-2010, 04:30 PM
DFSniper's Avatar
DFSniper DFSniper is offline
Official SOC Short Bus Crew
 
Join Date: Dec 2005
Location: Fairbanks, Alaska
Posts: 8,401
Default Re: Wireless Router

try finding the reset switch on the modem, then reinstalling the router with the cd that came with it.
__________________
8/23/03 OS KUSA #10898
Spyder to pump conversion tutorial!
Project LP Reposted!

Sales Thread

Feedback

Quote:
(7:11:05 PM) Battlechaser: Did you just slaughter George Clooney and steal his mojo..?
"Death doesn't exist. It never did, it never will. But we've drawn so many pictures of it, so many years, trying to pin it down, comprehend it, we've got to think of it as an entity, strangely alive and greedy."
- from Ray Bradbury's Something Wicked this Way Comes
Reply With Quote
  #8  
Old 01-02-2011, 06:46 AM
TheDarkShadow's Avatar
TheDarkShadow TheDarkShadow is offline
add 1,794 posts
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East IN
Posts: 2,775
Default Re: Wireless Router

Quote:
Originally Posted by DFSniper View Post
try finding the reset switch on the modem, then reinstalling the router with the cd that came with it.
Quote:
Originally Posted by durrell View Post
Steps I would try first:

-Unplug the modem and router power, and turn off the desktop
-Wait a minute
-Plug the modem in, wait 30 seconds or so for it to stabilize
-Plug the router in, wait 30 seconds or so for it to stabilize
-Power on the desktop

If that doesn't work, let me know.
no luck
__________________
E-framed Sonix Pro
2009/2010 bone stock sonix
Reply With Quote
  #9  
Old 01-02-2011, 07:36 AM
DFSniper's Avatar
DFSniper DFSniper is offline
Official SOC Short Bus Crew
 
Join Date: Dec 2005
Location: Fairbanks, Alaska
Posts: 8,401
Default Re: Wireless Router

ok. check to make sure that the lights where the ethernet cord running from the router to the desktop plugs in are lit (should be front of the router and back of the pc). then open the "Run" box from the start menu. type in "cmd" and when the console shows up, type "ping 192.168.2.1" if you get 4 packet returns, then its getting a connection, if nothing comes back, it sounds like bad hardware, and we can work from there.
__________________
8/23/03 OS KUSA #10898
Spyder to pump conversion tutorial!
Project LP Reposted!

Sales Thread

Feedback

Quote:
(7:11:05 PM) Battlechaser: Did you just slaughter George Clooney and steal his mojo..?
"Death doesn't exist. It never did, it never will. But we've drawn so many pictures of it, so many years, trying to pin it down, comprehend it, we've got to think of it as an entity, strangely alive and greedy."
- from Ray Bradbury's Something Wicked this Way Comes
Reply With Quote
  #10  
Old 01-02-2011, 08:42 AM
durrell's Avatar
durrell durrell is offline
wat
 
Join Date: Dec 2005
Location: North Carolina
Posts: 3,927
Default Re: Wireless Router

Quote:
Originally Posted by DFSniper View Post
ok. check to make sure that the lights where the ethernet cord running from the router to the desktop plugs in are lit (should be front of the router and back of the pc). then open the "Run" box from the start menu. type in "cmd" and when the console shows up, type "ping 192.168.2.1" if you get 4 packet returns, then its getting a connection, if nothing comes back, it sounds like bad hardware, and we can work from there.
Only problem with that is how do we know his gateway is 192.168.2.1? It would be better (if he is comfortable going into command prompt) for him to tell us what ipconfig /all gives him. That way, we know if he's got a static IP vs. DHCP IP, the correct gateway, etc.

EDIT: Belkin's default gateway out of the box is 192.168.0.1.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 08:48 AM.