Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Electronic Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-01-2010, 06:02 PM
The Zigurat The Zigurat is offline
New Guy
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 5
Exclamation Never been used electra 09 bolt issue

took it outta the box, beauty of a marker. fooled around with the trigger modes, great response. cocked it back, stayed in place. pulled trigger...NOTHING. wont fire. no air issue bc this happens in dry fire too. this gun WILL NOT uncock.

please help. this is a replacement to my mr4 which was more issues than i had time for.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2010, 06:09 PM
TheDarkShadow's Avatar
TheDarkShadow TheDarkShadow is offline
add 1,794 posts
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East IN
Posts: 2,775
Default Re: Never been used electra 09 bolt issue

it sounds like your sear isnt tripping, is your battery fully charged?
__________________
E-framed Sonix Pro
2009/2010 bone stock sonix
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2010, 06:16 PM
oldironmudder's Avatar
oldironmudder oldironmudder is offline
EM1 Tech guy
 
Join Date: Oct 2006
Location: Arkansas River Valley (left side)
Posts: 1,817
Default Re: Never been used electra 09 bolt issue

Make sure you are using the kingman battery & charged it long enough. Did you turn the eyes off?
__________________
F/S/T:
WTB: WTB List
Feedback: 120+
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2010, 09:39 PM
The Zigurat The Zigurat is offline
New Guy
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 5
Default Re: Never been used electra 09 bolt issue

eyes off. for some odd reason there was no battery but i am using a fully charged 9.6v battery. its almost as if the solenoid(?) isnt pushing with the correct amount of force.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-02-2010, 09:27 AM
TheDarkShadow's Avatar
TheDarkShadow TheDarkShadow is offline
add 1,794 posts
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East IN
Posts: 2,775
Default Re: Never been used electra 09 bolt issue

check the capacitor it might be blown (although odd for a new marker) if the flat part is bowed or rounded it could be blown.

if it is that, the easiest option is a new board $15 upgraded board
__________________
E-framed Sonix Pro
2009/2010 bone stock sonix
Reply With Quote
  #6  
Old 12-02-2010, 03:13 PM
The Zigurat The Zigurat is offline
New Guy
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 5
Cool Re: Never been used electra 09 bolt issue

i put a shim under the solenoid, works beautifuly
Reply With Quote
  #7  
Old 12-02-2010, 07:43 PM
TheDarkShadow's Avatar
TheDarkShadow TheDarkShadow is offline
add 1,794 posts
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East IN
Posts: 2,775
Default Re: Never been used electra 09 bolt issue

that works as well too lol
__________________
E-framed Sonix Pro
2009/2010 bone stock sonix
Reply With Quote
  #8  
Old 12-07-2010, 11:00 AM
spy alelo spy alelo is offline
New Guy
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Default Re: Never been used electra 09 bolt issue

I fixed three Electras 09 with the same issue, read this post:

http://www.spyder.tv/forums/showthread.php?p=254743
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:12 AM.