Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Electronic Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-28-2009, 03:03 PM
Drummie224 Drummie224 is offline
New Guy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 16
Default Electra Fails again!

Ok, it doesnt turn on now. I have the 05 acs electra with rocking trigger frame. One day it decided to die. I talked to my pb shop and they said it was either the board or the on/off switch. Im posotive its not the board. Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2009, 03:11 PM
ferret15's Avatar
ferret15 ferret15 is offline
09 SOTM WINNAR!
 
Join Date: May 2008
Location: Rockford
Posts: 1,088
Default Re: Electra Fails again!

unless your battery is 100% discharged then it sounds like the board,

if your battery is completely dead and for some reason its not charging you can stick a 9v in just to see if the board turns on.

otherwise. something is wrong with the board.
__________________
contact me for custom work

Feedback +18/0
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2009, 03:43 PM
oldironmudder's Avatar
oldironmudder oldironmudder is offline
EM1 Tech guy
 
Join Date: Oct 2006
Location: Arkansas River Valley (left side)
Posts: 1,817
Default Re: Electra Fails again!

Take a brand new 9 volt battery & replace it with the one in the frame. Turn on the frame. If it powers up, it was the battery, if not, look for loose or broken wires. Tell us what you find or what happens.
__________________
F/S/T:
WTB: WTB List
Feedback: 120+
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2009, 06:11 PM
Drummie224 Drummie224 is offline
New Guy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 16
Default Re: Electra Fails again!

I already tried that.
9v=nothing.
I charged the battery for 30 hours....nothing. maybe there was a static charged the just shorted the board. I dont know.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2009, 08:27 PM
oldironmudder's Avatar
oldironmudder oldironmudder is offline
EM1 Tech guy
 
Join Date: Oct 2006
Location: Arkansas River Valley (left side)
Posts: 1,817
Default Re: Electra Fails again!

30 hours, is WAY to long. I want to say 8-14 hours is all that is needed for the 9.6v rechargeables.

Have you looked at the wiring?



Before you spend money at your local shop (kinda feel bad about saying do use your locals) call kingman (1-800-kingman) & talk with someone in the tech. department (ext. 126). You may have to send it in for warrenty work which should only cost shipping to them.
__________________
F/S/T:
WTB: WTB List
Feedback: 120+
Reply With Quote
  #6  
Old 03-03-2009, 06:26 AM
Dinmiller Dinmiller is offline
New Guy
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Default Re: Electra Fails again!

According to spyder the longest the 9.6v battery should be charged is 8 hours. No more, it can cause problems.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 04:19 AM.