Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Discontinued Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-27-2006, 07:52 AM
KalFalnal's Avatar
KalFalnal KalFalnal is offline
Base Jumper
 
Join Date: Jan 2006
Location: Central Oklahoma
Posts: 1
Default New E grip only fires correctly when marker is on its side

My buddy is having the following problem:

Quote:
Here's what I emailed Kingmann. This afternoon. If anyone can help me
out on this I would appreciate it. I will probably go back to my
stronger main spring setup and see if that has any difference since I
replaced the battery. This sucks, but at least I have en electronic
trigger. Now if I could just dial that *** in I'd be really happy.

I upgraded my Spyder Rodeo's mechanical trigger with an
Electronic "Flash E-Marker" Trigger frame. The trigger and gun are in
excellent condition and I'm using a 9.6v Java Battery but I am still
experiencing problems with the trigger letting the gun fire. If I
hold the gun to the side, either left or right, it will fine at a
constant rate of 13 bps without difficulties but once held upright it
fires maybe every third or fourth shot. The gun recocks fine, and if
you let it sit for a second there is an audible "click" then it will
fire.
The gun is running at 300 p.s.i. on HPA. I have added a 32
degrees spring kit, and polished the internals. The valve is stock
and everything is regulated through not only the tank, but also the
stock regulator. The gun is fed by a 12 volt Revolution hopper. I've
placed all the original spring back into the marker, but the problem
persists. Any thought on the matter would be greatly appreciated.
Any thoughts?

I figured the sear isn't matching up with his Rodeo's striker. He got the grip from ebay so he doesn't have the original striker it was used with. Would additonal polishing or even sanding on the sear/striker help?

All suggestions are welcome!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-27-2006, 08:51 AM
DRAGON's Avatar
DRAGON DRAGON is offline
sna'foo.....um.....gesund heit
 
Join Date: Dec 2005
Location: Land of the Sun
Posts: 3,658
Cool Re: New E grip only fires correctly when marker is on its side

The lefty righty thing sounds a bit strange but it could be a few things:

1) The batteries not charged enough.
2) Bad capacitor. Call Kingman and see if they will replace it.
3) Grips rubbing on noid hat. Remove grips then try and see if it does the same thing.
4) Loose noid.....tighten the 2 set screws on top holding the noid in.
5) Dirty noid. Remove noid and clean all parts with alcohol including surrounding trigger frame area then test it afterwards. If hat pin is broken off from the hat, call Kingman(1-888-kingman) and see if a tech will send you a new hat.
__________________
KUSA Old School Alumni #4939
Registered: 6/26/02
Posts: 14,000+ before the old mothership went down

Jealousy is the tribute mediocrity pays to genius while feeling alone apposed to smiling adversaries....

http://www.spyder.tv/forums/image.php?type=sigpic&userid=6&dateline=1201845216
Reply With Quote
  #3  
Old 03-28-2006, 02:09 PM
SparkyGT's Avatar
SparkyGT SparkyGT is offline
Timmy Collector
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alberta Canada
Posts: 409
Default Re: New E grip only fires correctly when marker is on its side

Got a Rodeo from pbdude75 came with a chrome esp frame- had same symptoms, left wouldnt shoot, right sometimes, straight up and down most of the time it would shoot, would shoot all the time if ya held the grips tightly. checked it out and found that the wire to the capacitor had a small break and would only make intermittent contact, guy at electronic shop would charge $45 cdn to fix, but am goona use it for parts now.
__________________
WTB -MR1 Gripframes, PM me with details, thanks !

Pics of my Stuff- Aprill 2011 !

Feedback +11/-0
OFCM#9
Online M-F / Weekend Gone
Paypal
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 04:34 PM.