Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Electronic Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 07-23-2012, 11:34 AM
kramernator's Avatar
kramernator kramernator is offline
Its the evil YouTube guy
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 581
Default Newish marker wont release striker

My friend has an '09-'10ish Pilot with the eyes.

We put a BRAND NEW 9volt in (also tried with fully charged 9.6 volt)
When he pulls the trigger it doesn't always shoot. We can here the "click" of the solenoid every time. But it seems like it doesn't have enough power to overcome the tension put on by the striker. The problem gets worse the more we increased the velocity.(which increased pressure on the striker and then also on the spring-loaded latch thingy that catches the striker after each shot.)

so it is the same problem you would expect with a low since it seems like the solenoid doesn't have enough power to overcome that force put on the spring-loaded latch thingy by the striker.

Is there maybe a problem with the board, or more likely the solenoid it self that it isn't giving enough power??

remember, our batteries were fresh.
Reply With Quote
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 08:07 PM.