Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Discontinued Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-31-2009, 04:32 PM
Hitsuke Hitsuke is offline
New Guy
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Default Gun not firing

I let my friend use my gun for a match and after only one round the gun wasn't firing properly. I have only used the gun about 8 times. The cocking mechanism or the trigger is screwed up. Because when I cock the gun and try to fire it doesn't move. I dismantled the gun and right when I removed the trigger frame the bolt moved forward back to its normal resting position. So I believe it's more than likely the trigger that is the problem. I think I am missing a piece from the trigger but I'm not sure. Can anyone take a guess at how to fix my gun?

Note*** The Co2 tank is full.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2009, 04:27 PM
Griff's Avatar
Griff Griff is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 301
Default Re: Gun not firing

If you can hook us up with some pics? it could help us resolve the problem faster.

Oiled the marker?
__________________
VS2,2003 BKO,Clasic Impulse
Been playing since 1990
started w/Diablo pump
My Space Page - Has an link to Arcived Otter site
http://griffith-m.spaces.live.com/de...x?sa=106742333
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2009, 04:37 PM
RSX99's Avatar
RSX99 RSX99 is offline
Giggity..
 
Join Date: Sep 2008
Location: WNY
Posts: 558
Default Re: Gun not firing

What marker?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-21-2009, 01:47 AM
druid's Avatar
druid druid is offline
Mo Anam Cara (friend of my soul)
 
Join Date: Dec 2005
Location: hiding behind my 114/45 :D
Posts: 3,547
Default Re: Gun not firing

RSX.......subject line = TL-X

Here's the manual http://www.spyder.tv/section/support...spyder_tlx.pdf

If it's the stock mech frame, it's fairly easy to diagnose "the frame/trigger" as the problem.

Take the frame off the body and simply pull the trigger. The sear [wedge of metal sticking out the top of the frame] should move down as you pull the trigger back.

If it disappears into the frame, that isn't the problem.

If it DOESN'T disappear into the frame, it IS the problem and probably means the linkage between the trigger and sear has been disconnected.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 03:48 AM.