Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Mechanical Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 05-15-2009, 05:19 AM
Kingfisher Kingfisher is offline
New Guy
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Default Re: E-MR1 chops (bad) - covering my bases

You mean the de-cocking? Yeah, that part I understood. Now if I can just get my hands on a 1/8" QD fitting for the remote...
Reply With Quote
  #12  
Old 05-15-2009, 05:56 AM
bigred76's Avatar
bigred76 bigred76 is offline
Resident *******
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Jose, CA
Posts: 6,228
Default Re: E-MR1 chops (bad) - covering my bases

Yes, that's what I was referring to.

I personally wouldn't bother with the remote as it does not hinder your ability to go out and play. If it was NIB, I'd contact the company that it came from and get an RMA for it and send it back in for a replacement.
__________________
SOC (+41, -0) | PBN (+12, -0) | New PBN (+20, -0)

URT... Ultimate Resource Thread!

The [OFFICIAL] Manual Thread!

BigRed Photography

Quote:
Originally Posted by Muddy Taco
ya my vagina hurts sometimes to
Reply With Quote
  #13  
Old 05-15-2009, 06:05 AM
Kingfisher Kingfisher is offline
New Guy
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Default Re: E-MR1 chops (bad) - covering my bases

I could go without the remote, but I've had some trouble in the past with liquid (or nearly so) in the gun. The remote is a Spyder remote, but I bought it retail. I'll sort it out. It's not new, but it was only used once.
Reply With Quote
  #14  
Old 05-15-2009, 06:22 AM
deano 177's Avatar
deano 177 deano 177 is offline
don't let your meat loaf
 
Join Date: Nov 2007
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 784
Default Re: E-MR1 chops (bad) - covering my bases

I think that if the marker isn't cocking when there are no balls in the chamber that the striker oring (red one) may need to be replaced. Just a thought....
__________________
SOCTrust

PBNTrust
Reply With Quote
  #15  
Old 05-18-2009, 09:06 AM
Kingfisher Kingfisher is offline
New Guy
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Default Re: E-MR1 chops (bad) - covering my bases

Just wanted to follow-up. Marker appears to be behaving now. With the Trinity feedneck and Ricochet hopper on I didn't have a single chop at the game this weekend. I wasn't running burst or auto, but in the past I was chopping in single shot mode anyway. So the performance this weekend was a noted improvement. The only problem I did have, was twice (seemingly after switching out CO2) the marker was shooting very very slow. Slow enough not to register on the chronograph at the park. In both cases pulled the bolt & striker, made sure that everything was oriented properly and that the rubber o-ring/buffer wasn't hanging the spring up somehow, then reassembled. After that, on both occasions it was immediately fixed. I don't know what is happening there but I'm wondering if the rubber buffer that goes around the spring isn't hanging or binding somehow. Anyone ever run into that before?
Reply With Quote
  #16  
Old 05-18-2009, 10:35 AM
Ace24's Avatar
Ace24 Ace24 is offline
My money is going into my car. What's paintball?
 
Join Date: Jun 2006
Location: Rochester, NY
Posts: 5,063
Default Re: E-MR1 chops (bad) - covering my bases

Could be your striker o-ring in need of lube. Either that, or your stock spring is wearing in.
__________________

Quote:
armedfuture (3:14:56 AM): they get upset easy when you use big words like "rental" and "air"
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 09:53 AM.