Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Discontinued Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-24-2007, 07:43 PM
nastystankweed's Avatar
nastystankweed nastystankweed is offline
Guatemalan paintball flinging monsta
 
Join Date: May 2007
Location: GUATEMALA
Posts: 212
Default q loader help, HOW MANY PREWINDS

i have kind of figured out the q loader, but i cant seem to get the prewinds right, if you use a q loader can u tell me how many prewinds u use?????
Reply With Quote
  #2  
Old 11-25-2007, 01:45 AM
druid's Avatar
druid druid is offline
Mo Anam Cara (friend of my soul)
 
Join Date: Dec 2005
Location: hiding behind my 114/45 :D
Posts: 3,547
Default Re: q loader help, HOW MANY PREWINDS

it's subjective to the marker. I know that sucks to say it but that's the only real answer you can get. You just have to fiddle with it until you get it right. Each QPod may have a different prewind.

I had a V1 set up a while back. One QPod was 11 prewinds, another 9 and a third was 14.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-25-2007, 06:50 AM
SkinWalk3r's Avatar
SkinWalk3r SkinWalk3r is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 280
Default Re: q loader help, HOW MANY PREWINDS

try 4.25 winds. Yes 4 and one quarter....I have the Qlodaer on my MR2 and it took me a week or to to get it figured out....USe that as a starting point. IF you have balls left in the pod then add quarter wind. IF you are getting break or chop take out a quarer wind.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-26-2007, 04:30 PM
spyderbanger spyderbanger is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Amherst, Ma
Posts: 36
Default Re: q loader help, HOW MANY PREWINDS

Do you have any tube or just the socket to gun set-up? 4 with no tube, 9 for tube.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-27-2007, 05:31 AM
SkinWalk3r's Avatar
SkinWalk3r SkinWalk3r is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 280
Default Re: q loader help, HOW MANY PREWINDS

I do have tube...take a look at the "show you Marker/pic thread" its on the last set of pages. And it is 4 or so with the tubes. With 9 I had just too much pressure with the PB my field uses and was getting chop and breakage.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-27-2007, 10:19 AM
Mongoose004 Mongoose004 is offline
New Guy
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default Re: q loader help, HOW MANY PREWINDS

Quote:
Originally Posted by nastystankweed
i have kind of figured out the q loader, but i cant seem to get the prewinds right, if you use a q loader can u tell me how many prewinds u use?????
If you have a Gen 2 qpods (bought in the last year or so) No prewinds are necessary, the pods come prewound.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-27-2007, 12:09 PM
SkinWalk3r's Avatar
SkinWalk3r SkinWalk3r is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 280
Default Re: q loader help, HOW MANY PREWINDS

WHILE that maybe, MR2 owners like myself have had to UNDO all the prewinds and redo it , basically backing down the number prewinds. Search this Forum for the discussions on the problems with excessive prewinds.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-27-2007, 04:40 PM
Mongoose004 Mongoose004 is offline
New Guy
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default Re: q loader help, HOW MANY PREWINDS

Quote:
Originally Posted by SkinWalk3r
WHILE that maybe, MR2 owners like myself have had to UNDO all the prewinds and redo it , basically backing down the number prewinds. Search this Forum for the discussions on the problems with excessive prewinds.
I am using and MR3 with manufacturer set prewinds with no problems, I assumed it would be the same for the MR2, unless Spyder skimped out on more then just eyes.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 07:10 AM.