Spyder Forums  

Go Back   Spyder Forums > Spyder Markers > Electronic Markers
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-19-2007, 11:34 AM
pb34's Avatar
pb34 pb34 is offline
Not too new guy
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,526
Default LP Problems

Alright, well after getting all the parts together I am ready to go LP. So I start to tune the pressure. For some reason, I can't get the gun to recock. I tried using the light valve and medium main, light valve and light main, light valve and heavy main, medium valve and medium main, medium valve and light main. I have it adjusted to over 400 psi and I think I should be able to get way lower than that. The ups I have are listed in my sig along with Hobby Macro, 32* Spring kit, and I use Co2. Not quite sure what to do, any help would be appreciated. Thanks.
__________________
Almost finished LP Pilot

<<XX PILOT OWNERS CLUB # 36 XX>>

The Official Manual Thread


Spyder Feedback
PBN Feedback
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2007, 12:18 PM
Sandman_Bravo's Avatar
Sandman_Bravo Sandman_Bravo is offline
Spyder Vet
 
Join Date: Mar 2006
Location: boondocks, west-bum**ck
Posts: 1,845
Default Re: LP Problems

Do you have the NDZ valve pin or stock? Do you have an anti-syphon on the CO2?
__________________
Think about it: Click Me * My Feedback
http://www.zdspb.com/tech/misc/resou...tspertank.html
--------
These colors will never run.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2007, 12:23 PM
MVS1's Avatar
MVS1 MVS1 is offline
Finally!!!
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hochspeyer Germany
Posts: 1,229
Default Re: LP Problems

What type of striker are you using? Stock? if so is it polished? Is your ACP bolt the "low-blow"?
__________________
Never go Bear hunting without a sandwich...sandwich: someone you can out run or don't mind shooting
Angel 1 Non-SOM Apr 07
Ripper 3 Non-SOM Apr 08
Family Photo
My Feedback
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2007, 12:30 PM
pb34's Avatar
pb34 pb34 is offline
Not too new guy
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,526
Default Re: LP Problems

Oh yea forgot to add to sig, I have the ACP Striker too, the bolt is the 3 o-ring not lowblow, and my co2 is not anti-siphon. I tried using the NDZ valve pin but the cup seal on it won't seem to seal.
__________________
Almost finished LP Pilot

<<XX PILOT OWNERS CLUB # 36 XX>>

The Official Manual Thread


Spyder Feedback
PBN Feedback
Reply With Quote
  #5  
Old 03-19-2007, 12:36 PM
MVS1's Avatar
MVS1 MVS1 is offline
Finally!!!
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hochspeyer Germany
Posts: 1,229
Default Re: LP Problems

Quote:
Originally Posted by pb34
Oh yea forgot to add to sig, I have the ACP Striker too, the bolt is the 3 o-ring not lowblow, and my co2 is not anti-siphon. I tried using the NDZ valve pin but the cup seal on it won't seem to seal.
Did you try putting your stock cupseal on the NDZ stem and see if that sealed properly?

From what you've ID'd sounds like you have all the right components to be running around 275 to 325.
__________________
Never go Bear hunting without a sandwich...sandwich: someone you can out run or don't mind shooting
Angel 1 Non-SOM Apr 07
Ripper 3 Non-SOM Apr 08
Family Photo
My Feedback
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2007, 12:50 PM
pb34's Avatar
pb34 pb34 is offline
Not too new guy
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,526
Default Re: LP Problems

Quote:
Originally Posted by MVS1
Did you try putting your stock cupseal on the NDZ stem and see if that sealed properly?

From what you've ID'd sounds like you have all the right components to be running around 275 to 325.
I don't think the cup seal on the on the NDZ Stem comes off.

EDIT: Just got the cup seal off and I'm going to try the NDZ stem with the stock cup seal.
__________________
Almost finished LP Pilot

<<XX PILOT OWNERS CLUB # 36 XX>>

The Official Manual Thread


Spyder Feedback
PBN Feedback
Reply With Quote
  #7  
Old 03-19-2007, 04:43 PM
Sandman_Bravo's Avatar
Sandman_Bravo Sandman_Bravo is offline
Spyder Vet
 
Join Date: Mar 2006
Location: boondocks, west-bum**ck
Posts: 1,845
Default Re: LP Problems

I think that may be one problem, not enough flow/volume past the pin through the valve. Also, I had some sealing issues with the Alamo bullit hi-flo cup seal. When I cranked down the pressure it wasn't enough to overcome the spring tension. One thing that helped was to crank up the pressure with the bolt cocked and let it set there like that overnight. Good luck.
__________________
Think about it: Click Me * My Feedback
http://www.zdspb.com/tech/misc/resou...tspertank.html
--------
These colors will never run.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-21-2007, 05:54 PM
Pwgsx's Avatar
Pwgsx Pwgsx is offline
300 fps
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 400
Default Re: LP Problems

hey man, I just got a pilot and have the same mods......what springs are you running......?? Mines around 300 ish......
__________________
LP Spyder Pilot 250psi Stiffi Barrel, NDZ Valve, Palmer Stab., Assault Block, Spring Kit, T-Board with Eyes.

Feedback: http://www.spyder.tv/forums/showthread.php?t=9477
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:37 PM.