Spyder Forums

Spyder Forums (http://www.spyder.tv/forums/index.php)
-   Electronic Markers (http://www.spyder.tv/forums/forumdisplay.php?f=92)
-   -   Problem with Pilot ACS (http://www.spyder.tv/forums/showthread.php?t=22085)

Boosted 05-16-2012 02:29 AM

Problem with Pilot ACS
 
So the problem I've been having is the gun has been simply not firing. I hear the electric click when i pull the trigger but it doesnt fire or send the bolt fired. It does this off and on and i couldnt figure out what it was. I brought it to my local gun shop and he re-soldered the connections for the solenoid thinking it was that. It works better now but after the gun stays off for a few hours and i turn it on it doesnt fire like before. Then all of a sudden it starts firing like it should. What could this be?
BTW it has a rocking e-trigger also

shunut 05-16-2012 05:52 AM

Re: Problem with Pilot ACS
 
First of all, Welcome to the forum!

What kind of battery are you using? Regular 9v batteries won't work, you really need the rechargeable 9.6v battery.

Boosted 05-16-2012 08:55 AM

Re: Problem with Pilot ACS
 
Quote:

Originally Posted by shunut (Post 260097)
First of all, Welcome to the forum!

What kind of battery are you using? Regular 9v batteries won't work, you really need the rechargeable 9.6v battery.

I am using the 9.6v rechargeable :thumbup:

TheDarkShadow 05-16-2012 05:01 PM

Re: Problem with Pilot ACS
 
is your capacitor blown? (the round black thing) you can tell its blown if the end of it is rounded and not flat

Boosted 05-17-2012 02:31 AM

Re: Problem with Pilot ACS
 
Quote:

Originally Posted by TheDarkShadow (Post 260099)
is your capacitor blown? (the round black thing) you can tell its blown if the end of it is rounded and not flat

It looks pretty flat to me, i dont think its blown.


All times are GMT -8. The time now is 10:35 PM.