Spyder Forums

Spyder Forums (http://www.spyder.tv/forums/index.php)
-   Discontinued Markers (http://www.spyder.tv/forums/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Gun not firing (http://www.spyder.tv/forums/showthread.php?t=20407)

Hitsuke 07-31-2009 05:32 PM

Gun not firing
 
I let my friend use my gun for a match and after only one round the gun wasn't firing properly. I have only used the gun about 8 times. The cocking mechanism or the trigger is screwed up. Because when I cock the gun and try to fire it doesn't move. I dismantled the gun and right when I removed the trigger frame the bolt moved forward back to its normal resting position. So I believe it's more than likely the trigger that is the problem. I think I am missing a piece from the trigger but I'm not sure. Can anyone take a guess at how to fix my gun?

Note*** The Co2 tank is full.

Griff 09-20-2009 05:27 PM

Re: Gun not firing
 
If you can hook us up with some pics? it could help us resolve the problem faster.

Oiled the marker?

RSX99 09-20-2009 05:37 PM

Re: Gun not firing
 
What marker?

druid 09-21-2009 02:47 AM

Re: Gun not firing
 
RSX.......subject line = TL-X :D

Here's the manual http://www.spyder.tv/section/support...spyder_tlx.pdf

If it's the stock mech frame, it's fairly easy to diagnose "the frame/trigger" as the problem.

Take the frame off the body and simply pull the trigger. The sear [wedge of metal sticking out the top of the frame] should move down as you pull the trigger back.

If it disappears into the frame, that isn't the problem.

If it DOESN'T disappear into the frame, it IS the problem and probably means the linkage between the trigger and sear has been disconnected.


All times are GMT -8. The time now is 07:26 AM.