Spyder Forums

Spyder Forums (http://www.spyder.tv/forums/index.php)
-   Veteran Forum (http://www.spyder.tv/forums/forumdisplay.php?f=3)
-   -   just got my NDZ valve and........ (http://www.spyder.tv/forums/showthread.php?t=2671)

ricochet08 04-12-2006 11:59 AM

just got my NDZ valve and........
 
when i aired it up the 1st time, had no probs with it, worked fine.
come 2nd time around, i hear a leak :(
not external, but internal. like there wasn't a valve pin and cupseal to stop the air from goin throught valve.
o yea, i had my gun cocked before i aired it up.
so i thought to myself "hmmm....maybe a shot or two will stop the leak"
so i pull the trigger...but that didn't help.
my gun started firing super fast. i wouldn't say burping, but just super fast.
it would recock but never stopped leaking :(
the pin that stops the valve from moving too far into the marker is where i feel air coming from.

after i de-gas my marker, i disassemble it and check everything.
everything looks fine. everything is lubed nicely and not over done.

maybe i need a different valve spring???
i dunno :(
wat should i do:confused: :confused: :confused: :confused:

thx guys :)

edit: o yea forgot to ask about this:

which hole should i screw the bronze colored screw into, the big/wide one? or the small one?
or does it make a difference?
on the stock valve, both the top and bottom of the valve have holes. not where the valve pin goes, but where the screw goes. but im sure y'all knew that :p

edit 2: the leak is no longer among me :D but the maching gunning is still a problem

*EM1-Master* 04-12-2006 12:09 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
Try just pulling off the V/A, taking the valve pin out and putting it back in... It may just be a seating issue...

druid 04-12-2006 12:15 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
or the cup seal is bad

NB_Hacker_NB 04-12-2006 12:34 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
Make sure it isn't the valve. Put in the stock one.

ricochet08 04-12-2006 12:45 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
Quote:

Originally Posted by *EM1-Master*
Try just pulling off the V/A, taking the valve pin out and putting it back in... It may just be a seating issue...


did it twice :(

Druid: cup seal is brand new

Hacker: put the stock one in, and it works fine.

im clueluess :(

DRAGON 04-12-2006 01:37 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
Mine leaked until I put the star cup seal guide back in and it was fine after. What pressure do you have it set at? If it's too low it may not be enough to keep the seal pressed hard enough to the valve body -

Nader 04-12-2006 04:03 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
could be the o-ring? or did you say you checked that?
I'm guessing either the spring isn't pushing hard enough on the cupseal, so try a harder spring or a higher pressure, if it turns out to not be the o-ring, that is.

thechubbss12 04-12-2006 04:17 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
Well new cup seals sometimes have sealing issues..... Well at least mine did.... did you check the valve and maybe MAYBE you put the valve in backwards? ive done it too many times to be funny so check it...


Also check the lower tube of you body... you might have scratched it while pushing the valve in and out

Hob Hayward 04-12-2006 06:13 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
Try with the star thing at first. But if that doesn't work, try what everyone else wa suggesting...

killerpinecone 04-12-2006 06:30 PM

Re: just got my NDZ valve and........
 
Yeah what chubbs said make sure you didnt put the valve in backwards


All times are GMT -8. The time now is 06:31 AM.