PDA

View Full Version : Need advice


tater_salad
01-07-2007, 02:25 PM
I plan on getting an Ion in the near future and was wondering if I could co2 on it without hurting it in anyway. I have to drive an hour to get my HPA filled and my dad can fill my co2 up at home so co2 is more convenient but I would be willing to take the drive if co2 hurts the ion.

ttam13xlpb
01-07-2007, 02:27 PM
i have seen the ion used with co2 and it worked fine.as far as damages go im not realy sure

Hossy
01-07-2007, 03:02 PM
CO2 will hurt the Ion, and any 'higher' end gun. Get it Anti-Siphoned. It is better, but not the best, The ion will still run on it.

Ion is a good gun, i may have one up to for trade, if your interested, PM me

Sandman_Bravo
01-07-2007, 03:03 PM
I have 4 friends who own Ions. (ok 3 are Ions, one is an SP8- Ion inside) 2 of them use CO2; both have anti-syphons on the tanks. Bamf (Ion x-pert) would be better able to address this, but I believe the internals could be sensitive to spikes or liquid CO2. Better safe than sorry I always say.

Hossy
01-07-2007, 03:05 PM
Co2 freezes internals. it is also less consistant

http://www.ionowners.com/ may help a little more

kidonfire
01-07-2007, 03:07 PM
Better safe than sorry I always say.

I've never heard you say that....;)

if anything get Co2 anti-siphoned but I would reccomend getting HPA.

tater_salad
01-07-2007, 03:09 PM
I have HPA I just have to drive an hour to get it filled.

Hossy
01-07-2007, 03:14 PM
then, maybe invest in a scuba tank and fill station

tater_salad
01-07-2007, 03:19 PM
Yea I thought about that and probably will after I buy my Ion. I can get the scuba tank filled at the local fire station and I could probably get a used scuba tank for about $50 from the police department.

Sandman_Bravo
01-07-2007, 03:20 PM
We just played this weekend with the scuba re-fill and an 80 cu ft scuba tank. 4 of use were re-filling from it and played approximately 8 games over 3-4 hours. The tank still had around 1200 in it when we left. (see my review here on the yoke in that section)

tater_salad
01-07-2007, 03:25 PM
I seen your review that is when I started thinking about investing in this. It just got pushed into the back of my mind and bought other stuff but I will probably have to end up doing that when I get my Ion.

Edit: And does an Ion and Impulse have the same threads for barrels?

tater_salad
01-07-2007, 04:54 PM
Thanks for everybodys help.:)

Sandman_Bravo
01-07-2007, 05:54 PM
I've never heard you say that....;)


Ok, ok, I've never said it HERE.:dodgy: Anyway.. good luck with whatever he decides to run his markers on.

Hossy
01-07-2007, 05:55 PM
Ion and imp barrels are the same