PDA

View Full Version : Help Fast


oholla
11-08-2006, 12:29 PM
Ok well heres my story, I have an old Imagine Select (03 maybe? i bought it from a friend). So i have used this gun about 5 times in the past then i pull it out about a couple months after its last use and it wont fire. I have CO2 and all. I was thinking it could be a battey problem(i had put in a brand new 9v and still didnt work) or may be a celenoid problem inside the trigger? Your thoughts are very appriciated thanks.

Oholla

Hob Hayward
11-08-2006, 01:21 PM
Is it clicking when you pull the trigger?

oholla
11-08-2006, 02:25 PM
yes its clicking BUT it isnt clicking as powerfully as it was in the past and its not moving the peice to shoot the bolt

pb34
11-08-2006, 02:54 PM
I believe that you would need a 9.6v battery to run it well. I've heard that people have had trouble with 9v's.

oholla
11-08-2006, 03:13 PM
That might be it but could it be the celenoid. It doesnt even hit itself wen i shoot.

Hob Hayward
11-08-2006, 03:54 PM
Hmm. Check your capacitor. Its the big black cylinder at the top of the board, if its leaking or bulging out at the ends thats the problem.

oholla
11-08-2006, 04:57 PM
No bulgning on the cylinder... any other ideas?

pb34
11-08-2006, 05:51 PM
Did you try using the 9.6v battery?

vwjimmy
11-08-2006, 06:33 PM
Make sure the capacitor wiring is attached to the board well....
You could try to put a penny behind the 'noid too....

oholla
11-09-2006, 11:49 AM
if it is the capacitor how do i replace it since it looks as it is attached to the board do i have to replace the entire board?

spyelc22
11-09-2006, 02:23 PM
you can not run a gun on a normal 9v you need a 9.6v that is why u are geting the weak clicking i had the same problem buy a new charger and battery

oholla
11-10-2006, 06:49 AM
Ok ill have to go pick one up thanks!

kidonfire
11-10-2006, 10:42 AM
I have run my gun fine with a regular 9V. Try putting a penny behind the noid.

08Lud08
11-10-2006, 02:42 PM
I would just recommend getting a 9.6v battery because then you don't have to shim the noid and you wont have to change the 9v regularly.

Gunny462
11-11-2006, 04:46 AM
Ok well heres my story, I have an old Imagine Select (03 maybe? i bought it from a friend). So i have used this gun about 5 times in the past then i pull it out about a couple months after its last use and it wont fire. I have CO2 and all. I was thinking it could be a battey problem(i had put in a brand new 9v and still didnt work) or may be a celenoid problem inside the trigger? Your thoughts are very appriciated thanks.

Oholla

Did you try swapping out your battery with a friends (9.6)?