PDA

View Full Version : bolts for your MR1


TheRogueGnome
05-30-2006, 12:47 PM
Venturi Bolt for Spyder - are these any good and compatible for the MR1?

Frat
05-31-2006, 08:16 AM
I believe the bolt that comes standard in the MR1 is a venturi.

TheRogueGnome
06-05-2006, 11:57 AM
well than thats a good thing right?

Frat
06-05-2006, 09:26 PM
To be honest I do not think a venturi bolt matters. I have a delrin bolt in mine from ACP and I see zero difference in how the ball flies between the two. The venturies are supposed to make little jets so that the air hits the ball evenly.

TheRogueGnome
06-06-2006, 05:40 AM
so i really dont need to change my bolt then?

Frat
06-06-2006, 07:47 AM
I would say no not really. I wanted the lighter weight to go LP on My MR1 but it functioned perefctly stock. I never broke a ball or had velocity issues with the stock set up.

TheRogueGnome
06-06-2006, 08:09 AM
awesome..i appreciate your input. im fairly new to this and so im trying to learn. so thanks Frat for you input

mastermind
06-12-2006, 10:53 AM
Hi guys...

i'll put a follow-up on this case...cause i need an ACS bolt for my MR1...

cause i chopped 3 times this weekend...i have a gravity feed hopper...so it's maybe the problem!

But...i want to upgrade to an ESP frame so i'll maybe chop a lot more...

Do you if any top cocking ACS will fit in it?

Thanks a lot!

new_Faction64
06-13-2006, 09:20 AM
As far as I know, the only alternative bolt for the MR1 is a Derlin bolt from AlamoCity Paintball.

There is no ACS bolt for the MR1.

mr1man
06-13-2006, 03:11 PM
it comes stock with a derlin

new_Faction64
06-13-2006, 03:39 PM
it comes stock with a derlin

My bad, I knew Alamo City PB made a Delrin one for the MR1, so I thought may be they made one cause it didn't have one stock.

mastermind
06-14-2006, 10:02 AM
I called at Kingman Tech Support...and they told me no ACS bolt have been made for the MR1...

So ... buy a good hopper...cause it's often the problem for chopping problem!