PDA

View Full Version : MR1 Firing Way Too Hot


Ghost Bear Reborn
05-29-2006, 06:47 AM
So I took my MR1 to a field and had it chronoed. By adjusting the velocity screw on the back, the slowest I could get it was 319 fps, so they wouldn't let me use it. I tried snipping a little off the spring, but that cut my fps all the way down to 160, which doesn't seem right at all cuz I only snipped one ring off the spring.

What am I doing wrong?

Am I reassembling the marker incorrectly? Was snipping the spring the WRONG thing to do? Do I have a defective marker?

Any help is welcome. I'm going to buy a spring kit from my local retailer tonight. Anything else I should be looking at?

yamaha cow
05-29-2006, 10:05 AM
are u using co2?

Ghost Bear Reborn
05-29-2006, 11:55 AM
I am, indeed, shooting CO2, but I've never had this problem in the past with other markers.

yamaha cow
05-30-2006, 01:44 PM
mine did the same thing i switched to hpa and it wotks good know

Hob Hayward
05-30-2006, 06:06 PM
Buy a 32* spring kit.

Frat
05-31-2006, 04:50 AM
Agree with Hob. A spring kit would have fixed your problem.

Ghost Bear Reborn
06-02-2006, 07:56 PM
I bought a Shocktech spring kit today.

mr1man
06-04-2006, 10:02 AM
go with the 32* springs

kies
06-07-2006, 01:18 PM
Yea I did the same thing except I was firing like 416 and then I snipped like 4 coils off the spring and it worked out fine at 280.:D

Ghost Bear Reborn
06-07-2006, 01:19 PM
I tried that. I snipped 2 rungs off the spring and it went down to 160 fps!

The spring kit did the trick. I'm down at 280, perfectly.

When I compared the stock spring to the spings in the kit, the stock spring was much longer.