PDA

View Full Version : Vs2 locking up blowing gauges


pookie
12-05-2010, 06:54 AM
Hello i'm new to this so i'll apologize in advance. My Vs2 has blown the factory gauge and a Bob Long replacement. It will shoot once or twice then click, click, shot, click, click, i've had my local pro shop (Paintball Arkansas ) change both gauges and springs what is going on? Can anybody help? Signed: Frustrated!

DRAGON
12-05-2010, 07:04 AM
Hello i'm new to this so i'll apologize in advance. My Vs2 has blown the factory gauge and a Bob Long replacement. It will shoot once or twice then click, click, shot, click, click, i've had my local pro shop (Paintball Arkansas ) change both gauges and springs what is going on? Can anybody help? Signed: Frustrated!

I take it you're speaking of the 300psi gauges? Evedently you have the reg at some point turned past 300psi so the pressure blew the gauge. Get a 600psi gauge and there should be no reason to turn the reg pressure past 300psi anyways. Mine ran perfectly fine at 225psi @ 280fps after the reg was broken in -

Click, click, shot, click, click? Sounds like the battery is not fully charged, you're using a regular 9v instead of the 9.6v needed or the board capacitor is going. If it's fairly new more a chance of the battery probs -

I don't like it when someone apologises when they haven't done anything wrong - ;)

pookie
12-05-2010, 07:19 AM
I would set the psi at 225 but it would fluctuate and eventually blew gauge also i have 4 spyder brand 9.6v batteries tried all 4 not the battery its like it's to much pressure for the bolt to release.

oldironmudder
12-05-2010, 08:39 AM
Back the velocity adjuster all the way out & try again. If it works, set it half way in. Adjust reg to zero output. Gas up & hit a chrono. Adjust reg until you hit 290fps. Back out adjuster until it stays in the 280-285 range. If it wont, screw adjuster in a little & drop the pressure a little.

pookie
12-05-2010, 08:52 AM
Ok i will try in that order but i always hook up with reg off i turn on the air and turn till around 250 when i fire the gun it drops below 200 so i it up alittle more and fire it pegs the gauge and the lights flash astho it doesn't see a ball i fire and it starts all over again.

oldironmudder
12-05-2010, 09:01 AM
Turn the eyes off & dry fire it without paint so you can get the pressure up to a point of it recocking. Have you serviced the marker & reg at all? What kind of air source are you using?



Off the wall, what part of Arkansas are you from?

pookie
12-05-2010, 09:16 AM
I oil the minni bolt and wipe off the derlanger bolt everytime i play my wife has the same gun it works like a charm

pookie
12-05-2010, 09:19 AM
I use a 3500 48 cu in pure energy tank

oldironmudder
12-05-2010, 02:06 PM
I oil the minni bolt and wipe off the derlanger bolt everytime i play my wife has the same gun it works like a charm

I use a 3500 48 cu in pure energy tank

minni bolt? The striker in the lower bore?

derlanger bolt? Do you mean the delrin bolt in the upper bore?

do you mean 3000psi?


If you are oiling them before you play, they should be fine. I would focus on the regulator & main spring tension. If you still have a few small problems, pull the valve out & check the internal orings as they may need some oil also.

pookie
12-06-2010, 01:03 PM
The Striker bolt (mini) is what its called in the manual and yes in the lower bore. Delrin bolt is what i ment. And yes i ment 3000. I was able to determine the problem was the valve body buffer was not set right on the bell and had been misshaped by the striker also my valve spring was in backwards which i wasn't sure of, one schematic in the manual shows it in one direction while another shows it the other direction. I realized the right way when i took my wifes gun apart. Anyway thanks for your help i really appreciate it.