PDA

View Full Version : hopper help


dsraoof
03-06-2006, 12:10 PM
yesterday, out of nowhere my hopper just stopped working. it turns on and everything but the paddle or whatever u wanna call it doesnt spin anymore... i didnt drop it or anything.. i was just out in the field and it just stopped working.

colonel_moo
03-06-2006, 12:11 PM
what kind of hopper is it?

dsraoof
03-06-2006, 12:12 PM
halo frontman.. i know its not the best hopper but ****, i just bought it last week

colonel_moo
03-06-2006, 12:16 PM
well the first thing i would try is clean off the eyes. if they are clean, take it apart and look for any loose/pinched wires.

dsraoof
03-06-2006, 12:41 PM
where r the eyes located? i took everything apart and it seemed fine... here is my hopper http://www.vspaintball.com/pbstuff/hopper/tsafrntled.jpg

marvin-martian
03-06-2006, 01:10 PM
change the batteries

dsraoof
03-06-2006, 01:25 PM
did that, nothing. its weird cuz one second it worked the next it didnt.

cov boy
03-06-2006, 01:28 PM
dont let it get to you, if i was cheap then just buy a new one.

thats what id do.

ShadowX
03-06-2006, 01:28 PM
maybe some paint/water/moisture got onto the internals or board and may have ruined them. idk what to say, check the wire connections as said before.....

dsraoof
03-06-2006, 01:35 PM
dont let it get to you, if i was cheap then just buy a new one.

thats what id do.


ya but the thing is i dont wanna have to go buy ANOTHER one if im somehow able to fix this

cov boy
03-06-2006, 01:42 PM
im selling my reloader B on ebay.co.uk (7224613161)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7224613161&ssPageName=STRK:MESE:IT

colonel_moo
03-06-2006, 01:50 PM
Cov boy, dont take advantage of the situation. this isnt the B/S/T.

he wants advice, not people trying to sell him stuff.

cov boy
03-06-2006, 01:51 PM
sorry. my bad

ooglieboogliebob
03-06-2006, 01:53 PM
hmm... pinched wires, broken board, clean eyes, change batteries... i think we've gone over all of it ... maybe you could just take the whole thing apart ... clean it really well, make sure the motor still spins ... and clean the eyes and then put it back together .. and then put the batteries in and try ... i personally thing your broke the connection between the batteries ... or you put em in backwards

colonel_moo
03-06-2006, 01:55 PM
well he said it turns on, so its not the battery connection. it could be the motor connection, or low battery (have you tried replacing them yet?)

if nothing works, you can probably take it back to wherever you bought it from, cause if its only been a week and you havent even dropped it, they should take it back. if you bought it online, try calling odyssey.

cov boy
03-06-2006, 02:02 PM
I'm with colonel moo try and take it back

dsraoof
03-06-2006, 02:09 PM
where are the eyes located?!?

colonel_moo
03-06-2006, 02:12 PM
http://img.photobucket.com/albums/v117/Encrypted87/1234.jpg
probably around the circled part, on the inside of the feedneck.

Team Ramrod
03-06-2006, 02:17 PM
its a TSA, there are no eyes, it is sound activated.

ooglieboogliebob
03-06-2006, 02:19 PM
yeah .. it's in that area .. but it's right near the board .. so in that picture it'd be around the right side in that feedneck area ..

Hmm.. well i didn't know if he actually meant it turned on or if the button would press ...

Cleaning it usually does the trick .. just don't expose it to too much water .. if any .. the boards .. hate water

Team Ramrod
03-06-2006, 02:22 PM
TSA means Tilt Sound Activation, there are no eyes.

just pull the thing apart, clean it and make sure there is nothing pinched. Mine (old now, i have an eggy) just stopped working after i took like 3 hits point blank in it. I did all above than put new batteries in and when i did it started to smoke so its now a "shake and bake"

druid
03-06-2006, 08:40 PM
check under the drive cone (impellar) to make sure there isn't anything sctuck in there...like broken paint shell

NB_Hacker_NB
03-06-2006, 08:47 PM
DUDE ROFLOMGWTFAYCMGFLOL ShakeNBake gotta love it HahAHahAHhaha:yay: :yay: :yay: Sorry

DFSniper
03-07-2006, 01:37 AM
same thing happened to my riochet. try to contact odyssey and get another board/motor for it.

dsraoof
03-07-2006, 06:38 PM
^whats their website?

DFSniper
03-08-2006, 01:11 PM
now that i think of it, didnt they go out of business? can anyone back me up on this?

druid
03-08-2006, 01:48 PM
^whats their website?

http://www.odysseypaintball.com/products.html


da public servant comes through......again

dannny
03-08-2006, 02:27 PM
I have the same exact hopper, i think the problem might be the motor, try to take apart that tiny little box where the rotator cup is connected to aand check if all those little white wheels are aligned properly, u should also put a tiny bit of oil on the inside of the rotator cup so it runs smoother, Thats what i did with mine and it works fine

bomberpilot07
03-08-2006, 03:01 PM
TSA means Tilt Sound Activation, there are no eyes.

just pull the thing apart, clean it and make sure there is nothing pinched.
yup

Voodoo27909
03-08-2006, 10:37 PM
its a TSA, there are no eyes, it is sound activated.

O.K., O.K.......Where are the Ears then??!!??