PDA

View Full Version : pilot won't change modes


splat_master11
11-26-2007, 06:45 AM
my spyder pilot was working perfectly fine and one day i went to turn it on and it wouldn't switch off of semi-auto.

Jegger24
11-26-2007, 06:46 AM
Check your tourney lock...they become a little loose at times.

splat_master11
11-26-2007, 06:52 AM
what does the tourney lock look like?

Jegger24
11-26-2007, 07:16 AM
what does the tourney lock look like?

It looks like a "jumper" like they have on computer boards. Check your manual and it will help you out.

splat_master11
11-26-2007, 07:25 AM
is it just look kinda like a fuse for your car and does it connect to anything else? like are there wires?

Jegger24
11-26-2007, 07:43 AM
is it just look kinda like a fuse for your car and does it connect to anything else? like are there wires?

They are small pieces of plastic that look similar to this.....

http://www.radioshack.com/product/index.jsp?productId=2538471&cp=&sr=1&origkw=jumper&kw=jumper&parentPage=search

bamf-hacker
11-26-2007, 07:54 AM
look on the board for the jumper. If the jumper is not there replace it with the one listed above, or just take one from an old hard drive or cd drive.

If you do not want it to fall off again, you can bend the pins out a little and that will put enough pressure on the jumper for it to stay in place. PLEASE USE CAUTION WHEN BENDING THE PINS. If you go to fast or too far they will break and you will be stuck in semi unless you have soldering skills.

splat_master11
11-26-2007, 08:02 AM
thanks this helps a lot.. and you said that the jumper is red?

Jegger24
11-26-2007, 08:13 AM
I can't remember if they are red or black....

http://www.spyder.tv/section/support/manuals/spyder_pilot.pdf

splat_master11
11-26-2007, 08:15 AM
does it sit on the board alone or are there wires stickin out of it?

Jegger24
11-26-2007, 08:37 AM
It is alone. It covers two metal pins.

splat_master11
11-26-2007, 02:50 PM
thanks i think i know what you are talking about thanks i'll try it out

splat_master11
11-26-2007, 07:53 PM
I'm sorry to say that my pilot still can not turn on to 3&6 burst or even full auto. does anyone know why this would be happening?

Sandman_Bravo
11-26-2007, 11:20 PM
did you check out the tourney jumper- y or n?

splat_master11
11-27-2007, 06:48 AM
yes i checked it i tried pushing it down farther and checking if it was loose but it seemed like it was just fine.