PDA

View Full Version : Gun won't function properly at 200 psi


sirhc978
07-18-2007, 07:06 PM
Ok so, in the VS2 manual it says that the gun will operate around 200psi. My vs (which is completly stock) will only begin to operate above 280psi any lower and i cannot shoot above 8bps or so. Also, Ive had the gun since march and have put at least 6 cases of paint through it. It uses to cycle at 210psi but never any lower and all of a sudden it spiked. What should I do?

Nintendo
07-18-2007, 07:14 PM
whens the last time you broke down the whole gun and lubed it and the reg?

sirhc978
07-19-2007, 01:47 PM
well ive cleaned everything but what part of the reg do i lube, the entire thing?

swoosh81
07-19-2007, 04:38 PM
Are you using co2? If so get it anti-syphoned.

Either way I'd suggest getting a new asa and regulator (cp). I put a cp on my gun and it has made a huge difference and it's not even broken in.

faithalone
07-20-2007, 07:57 AM
It may be that your regulator is not broken in yet. It usually takes between 2000 and 5000 shots for your reg to be broken in and functioning properly. When i first got my maker the psi was running at about 260. I was then able to lower the pressure to about 220 to get the velocity to where i needed it to be. it is not uncommon for the vs2 to need to be at 220-240 to function properly.

I also was not satisfied with performance of the stock reg so changed it out to a custom products reg and asa using the trinity adapter. it is a nice upgrade if you can afford it but once broken in the stock reg should work well for you.

since your gun is already broken in you may have a problem with your spring (the one that controls the velocity). it can become worn and cause erratic velocity as well as recocking issues. you can get a replacement from spyder or but the 32 degrees spring kit and play with each one until you get the results that you desire.

also, i would not use co2 at all on a vs2 marker even it you have a a/s installed, only use hpa.

good luck and have fun!

Border411
07-21-2007, 03:56 AM
My gun wont run properly under 280 either. The recharge rate it that great, but I can shoot around 16 bps and still have it recock fine. while going that quick, my psi goes down to around 200, but never below.

sirhc978
07-27-2007, 04:30 PM
Yea thats my problem but I need the Psi to be up around 280 to rip; then it starts to drop off to about 240. My gun will cycle at 200 but that no more than 2 shots a second. My cousins gun will run fine at 190 and cycle at 150. I think its my spring but im not shure.