View Full Version : Electra doesnt always cock back

06-29-2007, 10:25 AM
my electra shoots normally but while i was playing the other day i would have to cock it back every once in a while
now it cocks itself but misses alot of shots
(no paintballs just co2)
it does the same thing with the eyes off or on no difference
does anyone know what could possibly be wrong

06-29-2007, 10:38 AM
Lube it. Is the battery fully charged?

06-29-2007, 10:44 AM
Could be an empty tank or low on co2.

06-29-2007, 11:10 AM
maybe your running your regulator to low? check how many psi your running it at.
maybe you want to turn it up some where it shoots around 600-1000 PSI

06-30-2007, 08:01 AM
yea i think it was my regulator bc it was maybe 500 psi and almost in the green i didnt realize how high pressure the electra is. thanks

06-30-2007, 10:30 AM
no problem sometimes these people that post replys need commen sense.
you might wanna turn it up to 800 to be kinna low as possibe but perfect also.
you might need to adjust and then shoot so it'll read the read psi you have to shoot after you adjust

06-30-2007, 11:30 AM
Don't run it higher than 800psi.

06-30-2007, 02:12 PM
turn it up to 800
that what i said shunut i asid turn it UP TO 800 that means no more then that unless ur running nitrogen

07-01-2007, 11:54 AM
yea thats probably it
and the regulator doesnt effect velocity right?

07-01-2007, 12:06 PM
yea it does effect it

07-01-2007, 12:39 PM
It happens with my 05' i think a ball gets stuck between the bolt and the wall of the feed neck. And it just doesn't recock

07-01-2007, 06:11 PM
ooh but u can have alot of psi and low velocity if you adjust it right right?

07-02-2007, 09:12 PM
correct dont forget you might not know this and it might sound nooby but the velocity adjuster is the screw in the back and the regulator adjuster is under the handle where the stainless steel pipe go's into not the asa but the other side